Büyük tuzak, küçük hesaplar

Geçen yıl Kurban Bayramı sevinci Kobani’de alevlendirilen fitne ateşinin Türkiye’ye sıçramasıyla patlak veren kanlı olayların derin teessür ve ıztırabıyla gölgelenmişti.O günlerde HDP’nin...

Geçen yıl Kurban Bayramı sevinci Kobani’de alevlendirilen fitne ateşinin Türkiye’ye sıçramasıyla patlak veren kanlı olayların derin teessür ve ıztırabıyla gölgelenmişti.
O günlerde HDP’nin tahrikleriyle tırmanıp yayılan an 6-7 Ekim olaylarında can verenlerin sayısı 50’ye ulaşmıştı.

Bu sene de Ramazan Bayramının hemen ertesinde Suruç’tan gelen katliam haberiyle sarsıldık. Kobani’ye geçeceklerini duyurmak için toplanan sosyalist dernek üyesi gençler, iddiaya göre, bir IŞİD canlı bombası aracılığıyla gerçekleştirilen saldırının hedefi oldu. 32 kişi oracıkta öldü, 100’ü aşkın yaralı var.

Keza iki yıl önce Suriye bağlantılı bir başka katliam da Hatay-Reyhanlı’da gerçekleşmiş; muhalif liderlerin konvoyunu sınırı geçerken vurmak üzere planlanan saldırı, kafiledekilerin namaz molası verdikleri için biraz gecikmeleri sebebiyle, hedefte olmayanları vurmuş ve orada da 52 canımızı kaybetmiştik.

Bunlar Suriye’deki iç savaşın bizi vuran yansımaları içinde, toplumun ortak hafızasında derin ve acı izler bırakan örneklerden üçü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar