Böyle mi olmalıydı?

Önce “Beş dakikada on defa uyardık” denilip ardından 17 saniyelik bir ihlal üzerine düşürüldüğü açıklanan “milliyeti belirsiz” uçağın Rusya’ya ait olduğunun ortaya...

Önce “Beş dakikada on defa uyardık” denilip ardından 17 saniyelik bir ihlal üzerine düşürüldüğü açıklanan “milliyeti belirsiz” uçağın Rusya’ya ait olduğunun ortaya çıkması sonrası patlak veren krizin Türk-Rus ilişkilerinde yol açtığı gerilim giderek tırmanıyor.
Moskova’nın bir taraftan “Türk halkıyla sorunumuz yok” derken, diğer taraftan Rusya’ya giden veya orada bulunan Türk vatandaşlarına eziyet edilmeye başlanması, kaygı verici bir çelişki ve tutarsızlık.

Türk ürünlerinin geri çevrilmesi de.

Boğazı geçen Rus gemilerindeki askerlerin verdiği provokatif görüntüler de cabası.

Bunlar Kremlin çıkışlı talimatların mı bir sonucu; yoksa komünist dönemin tortularından hâlâ kurtulamayan derin Rus bürokrasisinin açığa vurduğu reflekslerin mi?

Ne olursa olsun, gidişat endişe verici.

Uçak kriziyle tırmanan gerilimin, en çok, gelişmeleri, ellerini oğuşturarak keyifle izleyen silah tacirlerini sevindirdiği açık.

Buna karşılık, yıllar ötesine uzanan açılım ve gayretlerin neticesinde çok olumlu bir noktaya ulaşmış bulunan ikili ilişkileri zora sokmasının yanında, Suriye’deki iç savaşı bitirmek için başlatılan son diplomatik girişimi ciddi riske attığı da bir vakıa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar