Binali Yıldırım

Kendisi Saraya çıktıktan sonra genel başkanlık ve başbakanlık mevkiine oturttuğu Davutoğlu’nu 20 ay sonra “azleden” Erdoğan, onun yerine Binali Yıldırım’ı tensip buyurdu.İki yıl önceki...

Kendisi Saraya çıktıktan sonra genel başkanlık ve başbakanlık mevkiine oturttuğu Davutoğlu’nu 20 ay sonra “azleden” Erdoğan, onun yerine Binali Yıldırım’ı tensip buyurdu.
İki yıl önceki kongrede de halef adayı olarak adı geçen Yıldırım o zaman için beklemeye alınıp yedekte tutuldu, Saraydaki gölge kabinenin başına getirildi.

Ve şimdi “sadrazamlık” sırası onda.

Davutoğlu görevde olduğu sürece Saraya hürmet ve sadakatte kusur etmemeye çalıştığı yönünde bir izlenim verdi.

Ama sonra açığa çıktı ki, bu görüntünün arkaplanında derin bir uyumsuzluk varmış.

Bundan kaynaklanan birikim, “pelikan bildirisi”nde ve Saray trollerinin şiddetli hücumlarında “Hocanın affedilmez günahları” olarak madde madde sıralandı.

Davutoğlu’nu yakından takibe alıp sicilini tutan Yıldırım da, şimdi Sarayla tam uyum güvenceleri vererek işbaşı yapıyor.

Misyonu partili cumhurbaşkanı ve başkanlık sistemi hedefine geçişi kazasız belasız sağlayacak bir emanetçi olmak.

Bu noktada Yıldırım’ın selefinden farkı, İBB günlerinden itibaren “Reis”in yakın ekibinde yer alan sadık bir isim olması.

Bir vasfı da projeci-kalkınmacı imajı.

İDO’nun mimarlığı, AKP’ye halk desteğinin oluşmasında önemli bir rolü olan uçakla seyahatin tabana yayılması, duble yollar, Marmaray, İstanbul’a 3. köprü ve 3. havaalanı, Körfez köprüsü gibi gösterişli projelerin onun ismiyle anılması.

Yıldırım ideolojik ve siyasî kimliğinden ziyade sadık bürokrat profiliyle öne çıkan bir isim olarak, Sarayın kendisine biçtiği misyon için adeta biçilmiş kaftan.

Normal şartlarda onun emanetçiliği, başkanlık hedefine bir an önce ulaşmak isteyen Erdoğan’ın işini kolaylaştırıp çabuklaştırmak için gündeme getirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar