Bıkkınlık ve arayış

Merhum Demirel’in son görüşmelerimizden birinde “Halk bir yerden sonra bıkıyor” diyerek ifade ettiği durum, görünen o ki, artık Erdoğan ve AKP için de ortaya çıkmış gibi.15 yıllık...

Merhum Demirel’in son görüşmelerimizden birinde “Halk bir yerden sonra bıkıyor” diyerek ifade ettiği durum, görünen o ki, artık Erdoğan ve AKP için de ortaya çıkmış gibi.
15 yıllık iktidarın sonunda bizzat Erdoğan “metal yorgunluğu” sözüyle ikrar ettiği bu durumu aşmak ve tersine çevirmek için canhıraş bir gayret içerisinde.

Özellikle “kazanıldığı açıklanan” 16 Nisan referandumunda İstanbul ve Ankara’da “hayır” oylarının daha fazla çıkmış olması, partide alarm zillerini çaldırdı.

Başkanlar istifaya zorlanarak, kadrolarda değişiklikler yapılarak, bir değişim ve yenilenme rüzgârı estirilmeye çalışılıyor, ama bunun ne getireceği henüz belirsiz.

Buna karşılık, Sarayın yaptırdığı ve kamuoyuna açıklanmayan anket sonuçlarının pek de parlak olmadığı ifade ediliyor.

28 Şubat zulümlerine tepkinin zirve yaptığı konjonktürde toplumun derinliklerinden gelen dip dalga, 2002 seçiminde AKP’yi tek başına iktidara getirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar