Bayram Yüksel ve Ali Uçar

Neredeyse çocuk denecek yaşta basit bir sebeple girdiği Afyon hapsinde Üstadla tanışan ve onun yakın alâkasıyla, vefatına kadar yakın hizmetinde bulunan Bayram Yüksel Ağabeyi ve Nur camiasının güçlü...

Neredeyse çocuk denecek yaşta basit bir sebeple girdiği Afyon hapsinde Üstadla tanışan ve onun yakın alâkasıyla, vefatına kadar yakın hizmetinde bulunan Bayram Yüksel Ağabeyi ve Nur camiasının güçlü, ateşin hatiplerinden Ali Uçar’ı, vefatlarının 19. yıldönümünde yine rahmetle yad ediyoruz.
70’li yıllardaki Ankara ziyaretlerimizde ve iki dönemlik Hacettepe serencamımız sırasında uğradığımız Hacıbayram 27 numarada Yüksel’le hayli görüşmelerimiz olmuştu.

Bir mübarek geceye tevafuk eden bu ziyaretlerimizden birinde, Üstadın cübbesiyle namaz kılmıştık. Bir başkasında da Tevafuklu Kur’an’la ilgili bir mesele için Ankara’ya gelip oraya uğrayan Abdullah Yeğin Ağabeyin imametinde beraber cemaat olmuştuk.

Anadolu insanının safiyetine, Üstadın terbiyesinden geçmenin olgunluğunu da ilave eden müstesna şahsiyetinin en bariz özellikleri tevazuu, şefkati ve kucaklayıcılığı idi.

Bu samimî muhabbet ve alâkasını, kucaklaşırkenki candanlığında defaatle yaşadık.

Kore gazisiydi. Üstadın görevlendirmesi ve teşviki ile Risale-i Nur’u oralara ve Japonya’ya ulaştırmak ona nasip olmuştu.

Zübeyir Gündüzalp’in Yeni Asya’ya verdiği önemi yakînen bilen ve aktaran bir insan olarak, gazeteye ve kadrosuna karşı hep sıcak bir tavır ve yaklaşım içerisinde olmuş; 80 sonrasındaki süreçlerde de bu tavrını koruyarak son demlerine kadar devam ettirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar