“Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz”

29 Ağustos 2017, SalıYeri geldikçe kullanageldiğimiz “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz” deyişindeki anlama tam denk düşen hukuk, ahlâk ve insanlık dışı hal ve tavırların “pik”...

29 Ağustos 2017, Salı
Yeri geldikçe kullanageldiğimiz “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz” deyişindeki anlama tam denk düşen hukuk, ahlâk ve insanlık dışı hal ve tavırların “pik” yaptığı bir süreçteyiz.
Aile ve yakınlarıyla birlikte milyonlara  ulaşan bir kitlenin haksız ve keyfî gerekçelerle maruz bırakıldığı mağduriyetler inanılmaz bir duyarsızlıkla geçiştiriliyor.

İktidar bloku ve dalkavukları, ülkede hiç böyle bir sorun yokmuş havasında.

Dahası, darbeyle de, terörle de hiçbir alâkaları olmadığı halde gözaltına alınıp tutuklanan veya ihraç edilen insanlara bir de “hain, terörist” damgası vuruluyor.

Hatta bunlarla da yetinilmeyip, doğumhanede gözaltına alınan yeni anneleri “kumpas doğurmak”la suçlayan iğrenç ve alçakça manşetler dahi atılabiliyor.

Masumiyet karinesini de, suç ve cezanın şahsîliği prensibini de, savunma, âdil yargılanma ve lekelenmeme haklarını da,  insanlık onurunu da “iplemeyen” insanlık dışı “linç” kampanyalarıyla tüyler ürpertici hukuk cinayetlerine imza atılıyor.

“İnsan” olanın asla yapmayacağı şeyler bunlar. Ama ne yazık ki 2017 Türkiye’sinde, “dindar” siyasetçilerin iktidarında olup bitenler herkesin gözü önünde.

Bunların gerek icracıları, gerek destekçileri, gerek kol kanat gericileri, gerekse örtbas edicileri, hem kuldan utanmıyor, hem Allah korkusundan nasipleri yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar