AKP’deki tasfiyeler ve farklı mesajlar

Yakın zamanlara kadar AKP yönetiminde ve hükümette önemli görevler üstlenmişken gelinen noktada devredışı kalan birçok isim var.En başta partinin kurucu kadrosundan, ilk AKP hükümetinde başbakanlık ve sonra...

Yakın zamanlara kadar AKP yönetiminde ve hükümette önemli görevler üstlenmişken gelinen noktada devredışı kalan birçok isim var.
En başta partinin kurucu kadrosundan, ilk AKP hükümetinde başbakanlık ve sonra dışişleri bakanlığı yaparak ardından 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül.

Dışişleri bakanlığı ve başbakanlık görevlerinde bulunan Ahmet Davutoğlu.

Yine kurucu kadrodan, Meclis başkanlığı, başbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğü görevleri yapan Bülent Arınç.

Devlet ve içişleri eski bakanlarından—ki bu görevinde çözüm sürecinin koordinatörlüğü gibi son derece önemli bir vazifenin de tevdi edildiği—Beşir Atalay.

Önce kültür ve millî eğitim bakanlıkları, sonra parti genel başkan yardımcılığı görevlerini yürütmüş olan Hüseyin Çelik.

Adalet bakanlığı ve Meclis başkanlığı yapan Cemil Çiçek’le Mehmet Ali Şahin.

Millî eğitim eski bakanı Ömer Dinçer.

Bu listeye başkaları da eklenebilir.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasıyla hızlanan bir tasfiye sürecinde dışlanan bu isimler artık tamamen emekli olup siyasetten çekildiler mi, parti tabanında ve toplumda bir karşılıkları kalmadı mı?

Geçenlerde gittiğimiz Kayseri’de Gül için “Hâlâ ciddi bir tabanı var” denildi.

Diğer isimler için de seçim bölgelerinde aynı durum geçerli mi, bilemiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar