AKP demokrat olsaydı...

AKP hükümeti Üstadın tarif ettiği ve temel ölçülerini verdiği demokratlık manasına uygun olsaydı... Dinî değerleri siyasî polemiklerin konusu ve malzemesi yapmaz ve yaptırmazdı. Bütün...

AKP hükümeti Üstadın tarif ettiği ve temel ölçülerini verdiği demokratlık manasına uygun olsaydı...

Dinî değerleri siyasî polemiklerin konusu ve malzemesi yapmaz ve yaptırmazdı.

Bütün Müslümanların ortak kitabı olan Kur’an üzerinden dahi ayrıştırıcı, dışlayıcı ve ötekileştirici söylemler kullanmazdı.

Dini kendisine ve siyasî taraftarlarına has gösteren tekelci bir tavır sergileyerek, dine mesafeli duran geniş kesimlerde dine aleyhtarlık meyli uyandırmazdı.

Onlara “Dindarlık buysa benim o din ve dindarlıkla asla işim olmaz” dedirtmezdi.

İmam hatipli öğrenci sayısını 1 milyon 200’e çıkarmadan önce, vasıflı öğretmen kadroları yetiştirmenin tedbirlerini alırdı.

İmam hatip öğrencileri arasında namaz kılma oranının yüzde 13’e, okullardaki Kur’an derslerine katılımın bir yılda yüzde 60’tan 30’a düşmesine meydan vermeyecek bir duyarlılık ortaya koyardı.

Cemaatleri siyasallaşmaya teşvik edecek tavır ve yaklaşımlardan uzak dururdu.

Risale-i Nur neşriyatını keyfî müdahalelerle engellemez; devlet tekeline almaz; Nur cemaatleri arasında yeni bir ayrıştırma fitnesinin fitilini ateşlemezdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar