Ağabeylerin bildirisi cemaati bağlamaz

Ağabeylerin 1 Kasım seçim bildirisinde AKP iktidarını destekleme gerekçesi olarak sıralanan maddelere de kısaca temas etmezsek, konu eksik kalır. Diyorlar ki: Başörtüsü yasağı kalktı. * Bundan biz de memnunuz....

Ağabeylerin 1 Kasım seçim bildirisinde AKP iktidarını destekleme gerekçesi olarak sıralanan maddelere de kısaca temas etmezsek, konu eksik kalır.

Diyorlar ki: Başörtüsü yasağı kalktı.

* Bundan biz de memnunuz. Çoktan olması gereken de buydu. Ancak bu konunun başka önemli sorunları örtmek için kullanılmasına karşı olduğumuz gibi, iktidarın diğer alanlardaki vahim yanlışlarının başörtüsüne zarar vermesinden de endişeliyiz.

Bir diğer husus: İmam hatipler ve Kur’an kursları eski serbestiyetine kavuşturuldu.

* Güzel. Ama bu kurumlardaki kalite düşüklüğü ile içerik boşalması ve yozlaşma ne olacak? Ve bunlar dahil, bütün okullarda Kemalist zihniyet hakimiyetinin hâlâ devam ediyor olmasına, Kur’an, Siyer ve Osmanlıca derslerinin dahi o ideolojinin gölgesinde verilmesine ne buyurulur?

Bir başkası: Artık Kur’an Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere, bütün devlet kademelerinde eski itibarına kavuştu ve okunuyor.

* AKP’den önce de okunmuyor muydu ve bu yolu da demokratlar açmamış mıydı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar