Özel: Dört anket yaptık, en çok oy alan Savaş

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bu hafta 'Özel: Dört anket yaptık, en çok oy alan Savaş' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP’nin aday adayları açıklandıktan sonra Lütfü Savaş tercihi muhaliflerden büyük eleştiri aldı.

Yılmaz Büyükerşen’in aday gösterilmemesi, Mansur Yavaş’ın Mesut Özarslan’ı koymak istediği Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu’nun tercih edilmesi tartışma yarattı.

Özel’i aradım.

Bu eleştirileri kendisine sordum.

Lütfü Savaş’ın tercih edilmesinin gerekçesi nedir?

Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Hatta il başkanı, ilçe başkanları bana yazı yolladılar, “Geciktikçe seçim zora giriyor. Önümüzü açın, seçimi alacağız” diyorlar. Belediyecilikten anlamayan birisinin bu süreçte yapamayacağını söylüyorlar. Çok uğraştık, dört kez ölçtük.

Candaş Tolga Işık’ın programında “Deprem sonrası Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız” şeklindeki sözleriniz hatırlatılıyor.

Doğru. O yayın yapıldığı sırada “Ben Hatay’ın mesajını doğru alacağız, vatandaşa rağmen yapmayacağız” (demiştim.) Anket yaptık o yüzden. Ankette kaç kişilerle farklı farklı sorduk. Her seferinde CHP’nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor.

Özgür Özel

Depremde Savaş’ın sorumluluğunun olduğu eleştirisi var.

Deprem meselesinde nasıl bir sorumluluğu var, onu bilmiyorum. Ben Hataylılara sordum. Sonuçta kaybetmek üzere bir şey yapamam ki. Beş birim oy çıkıyorsa, üç birim çıkanı koysan seçimi kesin kaybedeceksin. Burada Lütfü Savaş kesin kazanıyor gibi görünmüyor ama kazanabileceği görüşü çıkıyor.

Bugün DEM Parti ile de görüşmeniz vardı.

Onlar “Kent uzlaşısına uygun adaylar gösterirseniz biz de kent uzlaşısını sağlarız” diyorlar. Onun dışında ortak bir isim belirleme, heyetler halinde çalışma diye bir şey yok.

Etimesgut krizi aşıldı mı?

Orada kriz yok ki. Hatta bugün Etimesgut’ta gençlerde, sosyal medya ve Facebook’ta en çok konuşulan konu bu ve çok olumlu ölçüyoruz. Gösterildiği gibi büyük bir kriz yok. Mansur Başkan da ilk duyduğunda olumlu karşılamıştı. Kriz yok, adayımız belli.

Son olarak Yılmaz Büyükerşen’i sorayım. Diyor ki, “Benim 25 yıllık icraatım ortada. Ankete girdim. Bu beni biraz kırdı.” Sizin bir değerlendirmeniz var mı?

Anket çok genel, bütün belediyelerde yaptım. Anket hoca için değil, benim için yapılıyor. Beni yönlendirsin diye. Hocayı ankete sokmadım. Eskişehirli seçmen ne diyor, onu dinlemek için anket yaptım. Ayrıca ankette hocadan memnuniyet çok yüksek çıktı ama değişim nesli ile de ilgili, yeni bir başkan adayı ile ilgili yoğun talep çıktı. Ben hocaya, “Gelin bir eliniz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde olsun, bir eliniz Genel Merkez’de olsun dedim. Deneyimlerinden yararlanacağız ama rutin ve yorucu işleri başkaları yapacak. Biz hocanın deneyimlerinden yararlanacağız. Bence çok daha doğru bir sistem.

CHP’nin Hatay meselesi

CHP, önceki akşam altısı büyükşehir olmak üzere 242 seçim çevresindeki adaylarını açıkladı.

Lütfü Savaş’ın yeniden Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan (HBB) adayı yapılması çok tartışıldı. 

Eleştirilere hak veriyorum. Çünkü Savaş, 2009 yılında AK Parti’den Antakya, 2014 ve 2019’da ise  CHP’den HBB başkanlığı yaptı. Depremde yıkılan onlarca binanın imar ve iskanına imza attı. 

Savaş, tek sorumlu mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.854 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.726 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.334 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 812 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar