Hafize Hanım’ın ev bakacağı beş mahalle

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bütçesine uygun ev bulamadığı için pek dertliymiş. Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a içini dökmüş. Demiş ki: “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz.”

Erkan, göründüğünden saf mı, yoksa bizi mi işletiyor, anlamak mümkün değil. Goldman Sachs’ta, First Rebuplic Bank’ta, Marsh McLennan’da yöneticilik yapmış Erkan’ın memleket gerçeğinden bihaber olmasını çok yadırgadım.

Kira ve barınma, yalnızca İstanbul’da değil, bütün Türkiye’de asayiş meselesine döndü.

Ev sahibi-kiracı kavgalarında kan dökülüyor artık.

Rize’de cinayet işlendi bu yüzden.

İstanbul’da bıçaklı saldırı meydana geldi.

İşçiler, memurlar ve emekliler yüksek kiraları ödeyemedikleri için memleketlerine ve köylerine göçüyor. Bir ücretlinin, aylığından arttırıp ev sahibi olması hayal.

Brüt maaşı 300 bin TL olan Erkan, ev bulamıyorsa kapıcısı ‘Sadık abi’ ne yapsın?

Karacaahmet’ten mezar mı baksın?   

Ki, geçen gün mezarlara zam geldi, biliyorsunuz.

DÖRT İLÇEDE BEŞ MAHALLE

Erkan’ın dert yandığı kira ve konut meselesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından bu ay etraflıca bir rapora dönüştürüldü.

İPA raporuna göre 2019’dan 2023’e kadar yalnızca beş mahallede kira fiyatları bir miktar azaldı. Diğer 959 mahallede artış yaşandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.854 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.726 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.334 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 812 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar