‘46 mahalle riskli dedim Murat Kurum cevap vermedi’

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bu hafta ‘46 mahalle riskli dedim Murat Kurum cevap vermedi’ başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı tekrar aday gösterdi. Bu karara Hatay’ın depremde ağır hasar görmesinden Savaş’ı sorumlu gören kimi CHP’liler ve sosyal medya büyük tepki gösterdi, hâlâ gösteriyor. 

CHP lideri Özgür Özel, bana verdiği demeçte, Hatay’da dört anket yaptıklarını, üç aday adayı arasında en çok oyu Savaş’ın aldığını söyledi. 

Özel: 

“Alternatif bulamadık. Dört kez ölçtük. Her seferinde CHP’nin gösterebileceği, en çok oy alan aday oluyor.” 

Özel’in sözleri de öfke yarattı.

Savaş’ın rakipleri olan eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın, eski Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Otobüs İşletme Sahipleri Derneği Başkanı Ayhan Kara ve eski CHP milletvekilleri Birol Ertem ile Serkan Topal, ortak yazılı açıklama yaptı. Beş aday adayı Savaş’ın gözden geçirilmesini istedi.

CHP geri adım atmadı. 

Geçen gün beni Savaş aradı ve kendisini anlatmak istedi. 

Depremden sonraki bir haftayı Hatay’da geçirdiğim ve felaketin sonuçlarına tanıklık ettiğim için Savaş’a eleştirilerim vardı. Bu eleştirilerimi ekranda ve köşe yazılarımda dile getirmiştim.

Şimdi sorularımı doğrudan Savaş’a yöneltiyorum. 

Hatay, depremde neden bu kadar ağır hasar aldı? Ve neden belediye enkaz altında kaldı?  

2022 yılında, Türkiye Afet Müdahale Planı’nı (TAAMP) çıkardılar. Depremde ne yapılacağı orada yazıyor. Her şeye muktedir olan AFAD. Belediyeye iki görev verilmiş: Gömmeye ve yangın söndürmeye yardım.

Belediyemde 166 cenaze vardı.

1000 kadar insanımın eşi, çocuğu, anası ve babası öldü.

Depremin tüm komplikasyonlarını bertaraf etme imkanım var mı? Bütçem cüzi. Teknik ekibim Hatay’a göre.

Ruhsat vermediniz mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.852 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.705 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.333 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar