Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan: ‘’Enes Kara’nın intiharı için manifest bir metin denemesi’’

1.Hiç bir birey dindar olmak zorunda olmadığı gibi dindarlığını başkalarına göstertme zorunluluğunda da değildir. 2.Hiç bir birey dindarlığı bir diğerinin tanımladığı gibi...

1.Hiç bir birey dindar olmak zorunda olmadığı gibi dindarlığını başkalarına göstertme zorunluluğunda da değildir.

2.Hiç bir birey dindarlığı bir diğerinin tanımladığı gibi tanımlamak zorunda değildir. Herkesin kendine mahsus, benzersiz bir “dindarlık” tanımı olabilir. Hesabını sana bana değil, kaçılamayan hesap gününde Rabbimize verecektir.

3.Enes’in intiharı da, tüm diğer intiharlar gibi tek bir nedene bağlanamaz. Her intihar öyküsü başlı başına benzersiz, başlı başına belirsiz, karmaşık bir sürecin sonunda alınan o meşum kararla hayata geçer. Görülüyor ki, Enes’in intiharında naif karakteri, ailesinin başarı baskısı, bir dini cemaatin yurdunda istemediği bir hayatı yaşamak zorunda kalması gibi oldukça karmaşık meseleler iç içe geçmiştir.

4.Enes’in bir dini cemaat yurdunda kalıyor olması, din ile intiharı yan yana anmamızı gerektiren bir anlam taşımaz. Hele popçuların topçuların, magazin fahişelerinin solcumsucuların “nasıl kurtaracağız bu çocukları?” kampanyası başlatmasını hiç gerektirmez. Geçen yıl intihar ederek hayatını sonlandıran 3.000 Türk’ün yaklaşık 1.300 kişisi madde bağımlısı idi. Müntehirlerin yaklaşık yarısı intihar ederken alkollü idi. Magazin fahişeleri kampanya başlatacaksa oralara bakabilirler. Her ne kadar orada İslam’a saldıracak bir verileri olmayacaksa da çağrımı yapmak isterim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar