Eyvallah Reis, eyvallah

Sosyal medyada gördüğüm o tweet zinciri beni benden aldı. Belli ki uluslararası ilişkiler nosyonu olan, diplomasi falan çalışmış ve bence iyi niyetli biri, Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da düzenlediği...

Sosyal medyada gördüğüm o tweet zinciri beni benden aldı. Belli ki uluslararası ilişkiler nosyonu olan, diplomasi falan çalışmış ve bence iyi niyetli biri, Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği tarihi cümleler üzerinden “işin doğrusu bu olmalıydı” falan gibi cümleler kurmuş.

İşte “aslında Almanya ve dünya kamuoyu şöyle sıkıştırıldı, Filistin davasının haklılığı böyle anlatılırdı falan” diyor. Önerileri ise Batı’nın, bütünüyle kendi işlerine yarayacak şekilde inşa ettiği sahte nezaketle oluşturulan “diplomasi dili.”

“Arkadaş en azından Mustafa Yeneroğlu’ndan daha isabetli şeyler söylüyor Batı açısından” diye düşündüğüm doğrudur. Bu, çok eğlenceli bir bahis benim açımdan ama bugün başka bir yerden ilerleyecek yazı. Yeneroğlu’nu nasılsa bir başka zaman rahat rahat alırım sarakaya.

Açık seçik, berraklıkla yazayım. Reis’in, Batı’nın hiçbir “verili ve sahte değerini kabul etmediği” anlarda yaptığı, üzerine de Batı denilen heyulaya ayar üzerine ayar verdiği konuşmaların belki en önemlisiydi Berlin’deki basın toplantısında yaptığı konuşma.

İsrail konusunda dünya kamuoyunun yönünü iyi süzmüş, İsrail’e yönelen öfkenin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 1.892 Okunma İsmailağa buluşması 04 Mayıs 2024 | 1.799 Okunma Sosyal çürüme yazıları 6: Gösterişli sefalet cumhuriyeti 30 Nisan 2024 | 3.474 Okunma Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 416 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 339 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar