Ben çok mu memnunum bundan?

Bir kere yazdım, bir kere daha yazacağım. Benim çok mu hoşuma gidiyor sürekli var oluş ve var kalış meselesi üzerinden sandığa gidip tercihimi bunun üzerinden yapmak? En temel yerden, neredeyse ihtiyaçlar piramidinin en alt...

Bir kere yazdım, bir kere daha yazacağım. Benim çok mu hoşuma gidiyor sürekli var oluş ve var kalış meselesi üzerinden sandığa gidip tercihimi bunun üzerinden yapmak? En temel yerden, neredeyse ihtiyaçlar piramidinin en alt basamaklarından biri olan “barınma-güvenlik” üzerinden oy vermek zorunda kalmayı çok matah bir şey olarak mı kurguluyorum dersiniz? Manyak mıyım sizce?

Şöyle arkama yaslanıp mevcut başkan adaylarının ve seçime girecek siyasi partilerin bana hangi pratik vaatleri yaptığını uzun uzun inceleyerek ve sonunda mesela “şu partinin kültür politikalarını daha dinamik buldum” yahut “şu başkan adayının eğitim politikasına yaklaşımını çok sevdim” diyerek oy kullanmak istiyorum. Ne var ki günün sonunda hep Tanpınar haklı çıkıyor ve Türkiye evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olma fırsatı vermiyor.

Mesela şu vize işi. Türkiye’yi yönetmeye talip yedili masanın cumhurbaşkanı adayı “ilk iş vizeleri kaldıracağız” dedi malum. Hatta sunucular “ama efendim, bu sizin yapacağınız iş değil” dediler, o da “hayır efendim, bu bizim yapacağımız iş, hemen hallederiz” dedi.

Türkiye isteseydi AB ile vize serbestisini hayata geçirebilirdi çoktan. 7 madde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar