Petersburg intikamı: PKK ve FETÖ terörle vuruyor..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekibiyle St. Peterburg'a giderken yol boyu bu zirvenin tarihi niteliği, Rusya'nın içinde bulunduğu durum ve kuşatılmışlık hali, Türkiye'nin siyasi tarihinde hiç görmediği...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekibiyle St. Peterburg'a giderken yol boyu bu zirvenin tarihi niteliği, Rusya'nın içinde bulunduğu durum ve kuşatılmışlık hali, Türkiye'nin siyasi tarihinde hiç görmediği biçimde ağır saldırı altında olması ve bütün bunların hem Türkiye-Rusya, hem Ortadoğu hem de Doğu-Batı güç denkleminde nereye düşebileceğine dair sorulara cevap aradım durdum.
O kadar vahim, zorlu, karmaşık ve acımasız bir tarihi süreçten geçiyorduk ki, Türkiye öyle büyük saldırı ve tehditlerle yüzleşiyordu ki, coğrafyamız yüz yıl sonra öyle büyük yıkımlar yaşıyordu ki, ayakta kalmanın, geleceğe yönelmenin, bütün bu tehditlerle yüzleşmenin nasıl da zor olduğunun farkındaydım.
Geçtiğimiz Pazar günü, Yenikapı ve çevresinde beş milyon insanın, Anadolu genelinde on milyon insanın aynı anda meydanlara akarak ne büyük bir mesaj verdiğini, küresel ölçekte büyük hesaplaşmayı nasıl da anlayıp kendi meydan okumasını yaptığını, bunun bin yıllık Anadolu tarihinde ne anlama geldiğini, Türkiye'yi Suriyeleştirmek isteyenlere ne anlattığını elbette biliyordum ve bu cesaretimi artırıyordu.
Gereken cevap ve mesaj o gün Yenikapı'da verildi!
Ne kadar kötülük varsa, bize yönelen ne kadar ihanet ve yok etme planı varsa, coğrafyayı hedef alan ne kadar harita taslağı varsa, Soğuk Savaş döneminden beri aynı cephede hareket ettiğimiz güçler ne kadar açık düşmanlığa başlasalar da bu topraklarda yeni bir siyasi dilin, siyasi dalganın gelişip büyüdüğünü, bunun da tarih değiştireceğini biliyordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar