Operasyon son fırsat, vazgeçersek yanarız!

Yeni bir hamle bekliyorum. ABD ve Avrupa'nın Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu boşa çıkaracak, 15 Temmuz sonrası durduğu yeri muğlaklaştıracak, yeni siyasi kararlılığı...

Yeni bir hamle bekliyorum. ABD ve Avrupa'nın Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu boşa çıkaracak, 15 Temmuz sonrası durduğu yeri muğlaklaştıracak, yeni siyasi kararlılığı sulandıracak manevrasını bekliyorum.

Yine ABD'nin, Türkiye'nin bölge ülkeleri ve Rusya ile ilişkilerini,yakınlaşma hamlelerini sabote edecek şaşırtıcı, rahatsız edici girişimler başlatacağını ve bunun çok yakın olduğunu düşünüyorum.

ABD yönetiminin, askeri yapısının, istihbarat ağının Suriye meselesindeki yeni inisiyatiften çok rahatsız olduğunu, Türkiye'nin Suriye'de çözüme odaklı girişimlerini tehdit olarak gördüğünü,Kuzey Suriye Koridoru gibi Suriye meselesindeki en büyük projelerinin çökme ihtimalini düşündüklerini, bu yüzden ne yapıp edip Türkiye'yi durdurmaya çalışacaklarını biliyorum.

Örtülü operasyon ve ayak oyunları

Ankara'nın terör koridoruna müdahalesini Cerablus ve yakın çevresinde hapsetme, türlü diplomasi ve ayak oyunlarıyla kafa karıştırma, oyalama, erteleme, zaman kazandırma girişimlerinin başladığını görüyorum. Washingon'dan gelen, ABD askeri çevrelerinden gelen, ABD medyasına servis edilen açıklama ve dosyalarıntamamının bu işe hasredildiğini de görüyorum.

Bugünden sonra özellikle diplomasi alanında, istihbarat paylaşımıalanında, Suriye'de “ortak operasyon” anlamında dayatılacak her teklifin Türkiye'ye karşı örtülü operasyon olacağını buradan ilan edeyim. Edeyim de, kişisel olarak ülkeme borcumu ödemiş olayım, doğru yerde durmuş olayım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar