Yeni hedef “Yerli Üst Akıl”dır. Geri dönüş intihar olacaktır. Artık bin yıllık Türkiye vardır.

Yeni bir gelecek sayfası açılırken, yeni şeyler yaşanırken, büyük dönüşler başlarken, tarihi kırılmalar öne çıkarken, bir millet yeni bir yürüyüşe çıkarken, bir ülke...

Yeni bir gelecek sayfası açılırken, yeni şeyler yaşanırken, büyük dönüşler başlarken, tarihi kırılmalar öne çıkarken, bir millet yeni bir yürüyüşe çıkarken, bir ülke ve devlet yeni ve “yerli bir üst akıl” üretirken, her şey bu yeni geleceğe ayarlanırken bazıları tökezler, dermansızlaşır, kendini yenileyemez, yolda kalır, tarih dışına sürüklenir.

Okuyamazlar, anlayamazlar, kavrayamazlar, eski defterleri karıştırıp dururlar, eski itirazlarla eski konforlarını garanti altında tutmaya çalışırlar, eski ezberlerle yeniliklere karşı “haklı çıkışlar” üretmeye çalışırlar, mutlak doğru sandıkları şeyler üzerinde patinaj yapıp dururlar.

Bu yeni kuruluş, büyük bir dalgadır.. Herkesin üsTleneceği rol değişecektir..

Oysa Türkiye bambaşka bir ülke olmuştur, bambaşka bir güce dönüşmüştür, bambaşka bir seyahate çıkmıştır. Devlet değişir, toplum değişir, iktidar ve muhalefet dili değişir, iktidar alanları daha bir merkezileşir, siyasi partiler değişir, sivil toplum yapıları değişir, cemaatler değişir, medya değişir, sermaye/güç yapılanmaları değişir. Herkesin üstlendiği, üstlenmek zorunda olduğu, seferber olması gereken şeyler değişir. Bütün bu değişimler yepyeni bir kuruluşa ayarlanmadır.

Çünkü bu, yeni bir kuruluştur, yeni bir güç inşasıdır, yeni bir siyasi ve toplumsal dalgadır ve çok büyük bir dalgadır. Bu Anadolu sınırlarına sığmayacak bir coğrafya arayışıdır, inşa çabasıdır. Bu, tarih yürüyüşüdür, yüz yıl sonra, Cumhuriyet’in üstüne yeni şeyler koyma projesidir, yeniden çok daha uzun bir maratona başlama planıdır ve o plan bugün uygulanmaktadır.

Geri dönüş artık intihardır.. Artık bin yıllık bir Türkiye vardır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar