Elmadağ Müftülüğünde neler oluyor?

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde Mehmet Ali Ataman isimli bir hayırsever tarafından kız Kur’an kursu yaptırılır. Dönemin ilçe müftüsü Faruk Turhan Hoca’nın da desteği ve gayretiyle...

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde Mehmet Ali Ataman isimli bir hayırsever tarafından kız Kur’an kursu yaptırılır. Dönemin ilçe müftüsü Faruk Turhan Hoca’nın da desteği ve gayretiyle çalışma biter. Hocanın tavsiyesiyle Kur’an kursuna o dönemde yeni vefat eden Türkiye’nin saygın âlimlerinden “Muhammed Emin Er Hoca’nın” ismi verilir.

Fakat Faruk Turhan Beyin tayinin çıkması ve yerine Metin Aracıklıoğlu’nun gelmesi ile sorunlar başlar. Yeni müftü adeta hayırsever Mehmet Ali Beyi pişman ettirmekte ve sürekli idari sorunlar çıkartmaya çalışmaktadır. Müftünün ilk tepkisi Kur’an kursunun adına yönelik olmuştur. Neden bu ismi verdiniz “Kürt” değil mi? Diyerek bir din adamına yakışmayacak ırkçı bir tavır takınır.

30 öğrencinin yatılı eğitim gördüğü kız Kur’an kursunun tüm masraflarının da hayırseverlerce karşılanmasına rağmen müftü memnun değildir. Hâlbuki yan taraftaki arsada bir yurt yapmayı da planlayan M. Ali Bey’e idari baskılar uygulanır. Ardından müftü, çeşitli bahanelerle kursta görev yapan hocaları uzaklaştırır ve daha sonra kursun başına kendi hanımını getirir. Üstelik yanına kurs hocalığı yeterliliği olmayan birkaç kişiyi görevlendirir. Ücretleri öğrenci velilerinden tahsil edilir. Müftünün hanımı olan kurs müdiresi, müftülüğün resmi aracıyla kursa gelip gidince şikâyet edilir. Bunun üzerine müftülük de kursu kapatır.

Elmadağ’da meydana gelen bu müftülük zulmünü bizzat olayı yaşayan ve Kur’an kursunu yaptıran Mehmet Ali Ataman Bey tarafından bize iletilir. Diyanet’teki dostlarımıza bildirmemize rağmen ilgilenen olmaz. Biz de olayı kamuoyuna duyurmak için burada gündeme getirdik.

Gerçekten de bu büyük bir cinayet. Bir hayırseverin gayreti ödüllendirilmesi 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın taşına bak, gözlerinin yaşına bak 02 Nisan 2019 | 5.232 Okunma BAŞKURDİSTAN VE ZEKİ VELİDİ TOGAN 24 Şubat 2019 | 359 Okunma TÜRKİYE İLE ORTA ASYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK-2 18 Şubat 2019 | 378 Okunma TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ 09 Şubat 2019 | 129 Okunma Türkistan’da Bağımsızlık Mücadelesi 01 Şubat 2019 | 1.078 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar