Harekâtı yerinde izleyen tek gazete

Hep tenkit edecek değiliz ya. Bu haftaki yazımızda da Sabah gazetesini takdir edelim. Hem de iki konuda. Birincisi şu: Sabah, Zeytin Dalı Harekâtı'nı yerinde takip eden tek gazete... Yerinde derken sınır ötesini...

Hep tenkit edecek değiliz ya. Bu haftaki yazımızda da Sabah gazetesini takdir edelim. Hem de iki konuda.

Birincisi şu: Sabah, Zeytin Dalı Harekâtı'nı yerinde takip eden tek gazete... Yerinde derken sınır ötesini, çatışmaların yaşandığı alanları kastediyorum.

Hatay, Kilis gibi mücavir bölgelerde olan, gelişmeleri oradan izleyen çok sayıda gazeteci var. Bunlar kimi zaman güvenliği sağlanmış bölgelere düzenlenen günü birlik gezilere de katılıyorlar elbette. Yani sınır ötesine geçmiyorlar dersek haksızlık etmiş oluruz.

Fakat harekât henüz başlamadan sınırın diğer tarafına geçmiş, halen de orada bulunan gazeteci sayısı bir elin parmaklarından az.
Bildiğim kadarıyla iki televizyon muhabiri (aHaber ve TRT Haber), bir ajans muhabiri (AA), bir de gazete muhabiri var.

İşte o gazete muhabiri Sabah gazetesinde çalışıyor. Adı: Uğur Yıldırım... Daha önceki haberlerinde ve dosyalarında da gördük; nerede netameli bir durum, nerede sıcak bir bölge, nerede bir çatışma olsa Uğur oraya koşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 227 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 191 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar