Zekeriya Başkanı aç kurtlara yedirmezler!.

******Türk hakemliği iyi durumda değil.. Doğru!. Peki milyon da değil, milyarla dolar yiyen Türk futbolu ne durum da?. Daha da rezil değil mi?. Peki, gene milyonlara mal olan, Türk futbol (Dikkat, Spor demiyorum, o zaten yok) Türk futbol...

***

***

Türk hakemliği iyi durumda değil.. Doğru!.
Peki milyon da değil, milyarla dolar yiyen Türk futbolu ne durum da?. Daha da rezil değil mi?.
Peki, gene milyonlara mal olan, Türk futbol (Dikkat, Spor demiyorum, o zaten yok) Türk futbol yazarlığı ne durumda?. O yorumların.. Doğru yanlış, ayrı, herkesin görüşüne saygım ayrı da.. O yorumların yazanın kafasından geçenler olduğuna inanıyor musunuz?.
O yazıların, gazetenin yapısından gelen kurumsal, kendi kafasındaki sempati ve nefretlerden gelen kişisel baskılardan, kompleksler, kıskançlıklardan etkilenmediğine inanıyor musunuz?.

*

İstanbul'da Devlet var mı, Sayın Bakanım!.



"Sayın Bakanım" diye hitap ettiğim, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu!.
Talimhaneden 500 liraya alan herkesin taktırıp takır takır kullandığı çakarlı arabalara nasıl savaş açtığını biliyoruz. Hem sahtelerine, hem de, "Haksız ve usulsüz" kullanan kamu görevlilerine savaş açtı üstelik. "Çakar sadece göreve gidişlerde kullanılacak" diye yayınladığı genelgeye uymayanların nasıl perişan olduğunu hafta sonu gördük.
Hafta sonu bir şey daha gördük. İstanbul Emniyet ve Trafik Müdürleri'nin ancak Bakan "Özel emir" verince iş yaptıklarını.. Bu yüzden, ben de bu haftaki ithaf resmimi, haftalardır zerre umursamayan İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yerine, İçişleri Bakanı için yayınlıyorum.
Burası, Fulya'daki atv binasının önündeki Ihlamur Caddesi.. 1999 depreminden sonra, "Acil Deprem Kaçış Yolu" ilan edildi. Yani bu caddeye park etmek yasak.. "İnsanların canına mal olabileceği için" yasak.. Bu yasağı belirtmek için cadde boyu 20-30 metrede bir Park Yasağı işareti var. Her yasak levhasının altında da "Bu cadde EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) ile kontrol edilir" uyarısı.. Yani iş ciddi. Devlet de, geneli ve yereli ile ciddiyetin farkında..
Yani, olmalı, değil mi Sayın Bakanım!. Ama değil.. Bu resimler geçen hafta bilmem kaçıncı defa çekildi. Hem de iki yanlı servis parkı, 2.5 şeritli deprem caddesi. EDS ile kontrol edilen yoldan her gün, EDS'ye baksınlar emir verin, en az 100 (yazı ile yüz) trafik arabası da geçiyor.. Ama onlar sadece sizin verdiğiniz özel emirlerin memuru, İstanbul trafiğinin değil. Bakıp gidiyorlar. Çünkü kaç defa onu da yazdım gık çıkmadı. Çünkü trafik polisleri ikinci maaşlarını servis şirketlerinden alıyorlarmış. Halk öyle diyor.
Yani bu cadde, bu deprem acil caddesi, "Devlet yok, Rrman Yasaları var" diyenlerin gösteri alanı sayın bakanım.
Haftalardır teklifim şu oldu..
"Ya kuralları uygulayın, millet görsün. Ya o levhaları ordan kaldırın, devlet aciz görülmesin." Vali de tıss. Belediye Başkanı da tıss!..
Bugün salı.. Ben bugün öğleden sonra, aSpor çekimi için gene orda olacağım ve bu sahnenin aynen devam edeceğini gene göreceğim..
Görecek miyim?.
İstanbul'da devlet var mı?.
Yarın görüceğiz Sayın Bakanım!.
..Ve de Emniyet Genel Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Yavuz, dostum!.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar