Yargıda gerçekten “devrim” yapılıyor!.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Yargı'da Devrim Paketi" gerçekten "devrim" adına layık reformlar içeriyor. Okurken, inanın heyecanlandım. Mutlu oldum.

Reformlar "çağdaş hukuk devleti" olma yolunda, son yıllarda atılmış en büyük adım olmakla kalmayacak..
Öyle maddeler içeriyor ki, sadece soyut kavramlar değil mesele..
Hemen, ilk adımda, son zamanlarda en çok tartışılan, yurt içinde dışında en çok eleştirilen bazı tatsızlıklar da anında çözülebilecek.
Mesela..
"Bazı suçlarda çocuk, yaşlı ve hamileler cezalarını evde çekecekler"in kısa vadedeki sonucu, gerçek bir hukuk ayıbını ortadan kaldıracak.
Nazlı Hanım (Ilıcak) evine yollanabilecek..
Mesela..
"İfade özgürlüğüne ilişkin kararları Yargıtay da inceleyecek.." Yani, bugünkü mevzuatla cezası beş yıldan az olduğu için, Yargıtay'a gidemeyen ve hapse girenler, mesela, sevgili dostum Cumhuriyet karikatüristi Musa Kart tahliye edilebilecek..
Mesela..
"Tutuksuz yargılama esas, tutuklama istisnai tedbir olacak.." İşte günümüzde en çok eleştiri konusu olan şey.. "Bazı yargıçlar tutuklamayı ceza gibi kullanıyorlar" deniyor ya.. Bu reform sorunu kökünden kesecek. Mesela, Kasım 2017'den beri hatta bir yıl iddianamesi bile hazırlanmadan tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın davası tutuksuz devam edecek.
Mesela..
"İnternette siteler değil, içerik engellenecek.." Yani, yasaklanması bizi dışarda çok müşkül duruma düşüren Wikipedia'ya ulaşım değil, içindeki maddeler engellenecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar