Kıbrıs’ta neler oluyor bilen, aldıran var mı?.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tam bir ay önce genel seçimler yapıldı. Neler oldu, oluyor ve de olacak, haberi olan var mı?. Daha doğrusu soruyu şöyle sormam gerek.. "Neyin olup bittiğine aldıran var mı?." Seren Serengil...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tam bir ay önce genel seçimler yapıldı. Neler oldu, oluyor ve de olacak, haberi olan var mı?. Daha doğrusu soruyu şöyle sormam gerek.. "Neyin olup bittiğine aldıran var mı?."
Seren Serengil şova manşetler, bol görüntülü ana haberler hazırlayan medyamızda "Kıbrıs" konulu bir haber, bir yoruma rastladınız mı?.
O zaman işte size özet..

***

Seçime girerken iktidarda Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti (DP) koalisyonu vardı.
Seçimlere 8 parti katıldı..
İki favori parti vardı.. UBP ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)..
İki de yeni parti.. Kudret Özersay'ın başkanı olduğu Halkın Partisi (HP) ve 1974 sonrası Türkiye'den gelenlerin kurduğu, genelde Türkiyeli seçmenlerden oluşan Yeniden Doğuş Partisi (YDP)..
Diğer köklü parti ise Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar