Harika cumartesi ve... Ölümsüzlüğün sırrı...

***Ertuğrul Akyüz genç bir ressam. Bir seyahat acentesine gidiyor, Londra Turu'na katılmak için. Bakıyor orda Çernobil Turu da var. Son anda karar değiştirip Çernobil'e gidiyor.. İyi bilirim Çernobil'i.. Dünya bilir ya.....

***

Ertuğrul Akyüz genç bir ressam. Bir seyahat acentesine gidiyor, Londra Turu'na katılmak için. Bakıyor orda Çernobil Turu da var. Son anda karar değiştirip Çernobil'e gidiyor..
İyi bilirim Çernobil'i.. Dünya bilir ya.. Sovyetler zamanı, 1986'da Çernobil'deki nükleer santralde patlama olmuş ve bizim Karadeniz kıyılarına dek radyasyon yayılmıştı. Sovyet yönetimi yöreye insanların girmesini önlemek için askeri birliklerle etrafını çevirme kararı aldı. Kendi askerine kıyamadığı için başka bir Demirperde ülkesi Bulgaristan'dan bir alay istedi. Bulgarlar da, Türk asıllılardan bir alay oluşturup gönderdiler..
Yıllar sonra, Türkiye'ye göçmelerine izin verilenler arasında, benim korumam Mehmet de vardı.. Mehmet'in bacağında da, dizi ile ayak bileği arasında kocaman ve iyileşmez bir kanser yarası.. Çernobil damgası yani..
Bizim Frankfurtlu Dr. Erdoğan gördü ve bir merhem yolladı da yara kontrol altına alındı. Mehmet emekli oldu, ama hâlâ doktor o merhemi yolluyor..
..Ve Mehmet, Çernobil'den ucuz kurtulanlardan..
Bu resimlerin beni dondurma sebebi o işte.. Ertuğrul'un...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar