Çarşamba’yı sel alır, tamam da, ya Almanya’yı...

***Dünya, geçen çarşambadan beri Almanya'da yaşanan sel felaketini konuşuyor, bu arada Belçika ve Avusturya'yı da kısmen etkisi altına alan sel felaketini. Sadece Almanya'da 150'den fazla can kaybı yaşandı, bu...

***

Dünya, geçen çarşambadan beri Almanya'da yaşanan sel felaketini konuşuyor, bu arada Belçika ve Avusturya'yı da kısmen etkisi altına alan sel felaketini.
Sadece Almanya'da 150'den fazla can kaybı yaşandı, bu sayının artması olası. Basında ve sosyal medyada inanılmaz görüntüler dolaşıyor.
"Nasıl olur, Almanya gibi altyapının neredeyse kusursuz olduğu düşünülen bir ülkede böyle bir felaket nasıl yaşanır?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim.
Önce bu sel felaketiyle ilgili bazı bilgiler vereyim:
Geçtiğimiz çarşamba gecesi başlayan son derece şiddetli yağmur sonucu, özellikle Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde kendini gösteren doğal afet, insanların çoğunu uykusunda yakaladı.
Çok kısa sürede bazı bölgelerdeki bütün evlerin bodrum ve giriş katları su altında kaldı. Caddeler, sokaklar su yollarına döndü. Bu müthiş sel, önüne çıkan her şeyi, dolayısıyla insanları da beraberinde sürükledi. Şu anda yüzlerce insan hâlâ kayıp.
Şimdiye kadar 1962 Hamburg (30'dan fazla insan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar