Rastiyen Kobane (*)

Dün, Turkuvaz Medya Grubu'nun iki büyük gazetesinin manşetleri birbirini tamamlar nitelikteydi.Sabah'ın manşet haberine göre, Türkiye'nin daha önce sadece Esed rejimine uyguladığı angajman kuralları kapsamına...

Dün, Turkuvaz Medya Grubu'nun iki büyük gazetesinin manşetleri birbirini tamamlar nitelikteydi.
Sabah'ın manşet haberine göre, Türkiye'nin daha önce sadece Esed rejimine uyguladığı angajman kuralları kapsamına terör örgütü DAEŞ de alındı. Buna göre DAEŞ, 'güvenliğe öncelikli tehdit' olarak tanımlandı. Yani, DAEŞ militanları sınırımıza yaklaştığı anda asker tarafından vurulacak ve en küçük bir tacize misliyle karşılık verilecek. Asker, bu çerçevede emir almadan hareket edebilecek.
Daily Sabah'ın manşetten duyurduğu haberin başlığı ise şöyleydi: Esed rejimi ve DAEŞ, Batı destekli Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı ittifak halinde. Buna göre, son zamanlarda İdlib, Halep ve Deraa'da önemli kazanımlar elde eden ÖSO'ya karşı, Haseke'de gizli bir toplantıda bir araya gelen DAEŞ ve Esed rejimi komutanları, ÖSO'yu geriletmek için bir süre ortak hareket etme kararı aldı. Ayrıca Esed rejiminin hâlen DAEŞ'ten petrol satın aldığı bilgisi de yer aldı. Haberin "MİT'e yakın bir kaynağa" dayandırılması da, Sabah'ın manşetinde olduğu gibi, devletin güvenlik tehdidi sıralamasında artık DAEŞ'in Esed rejimiyle eşitlendiğini kanıtlar nitelikteydi.
Şimdi bir de şu verilere bakalım: DAEŞ, Kobane'ye saldırdığı andan itibaren sınıra yaklaşan yaralı YPG'li militanlar Türkiye hastanelerinde tedavi edildi. Sadece üç gün içinde, DAEŞ'ten kaçan 197 bin Kobaneli Türkiye'ye sığındı. En büyük çadır kent, Kobane'den gelenler için Suruç'ta hizmete açıldı. Kobanelilere her gün 60 bin öğün yemek dağıtıldı. Her gün ortalama 700 ton içme suyu temin edildi. 35 bin Kobaneli sivil Türkiye'de tedavi edildi. Kobane'ye, kuşatıldığı günden bu yana düzenli olarak, binlerce yardım dolu araç gitti. Sadece son beş ayda 1920 yardım dolu TIR gitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.448 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.329 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 605 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar