Öfke ve adalet

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü (15.02.2023)'' Öfke ve adalet'' başlıklı yazısı.

Paramparçayız. Ülkemiz cenaze evi, millet olarak yastayız. Yasın evrelerinden biri olan öfkenin en yoğun olduğu şu günlerde adaletin tecelli edeceğini bilmeye ihtiyacımız büyük.
Şimdiye dek yıkılan binalardan sorumlu olan pek çok müteahhit tutuklandı ya da kaçtıkları ülkelerden geri getirildi. Birkaç örnek vermek gerekirse:
"Adıyaman'dan müteahhit Yavuz Karakuş ile eşi Sevilay Karakuş, yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçmak isterken yakalandı. Gaziantep'te yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi Mehmet Ertan Akay tutuklandı. Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar'da gözaltına alındı. Adana'da 4 binanın yıkılmasından sorumlu olan Hasan Alpargün gözaltına alındığı KKTC'den Adana'ya getirildi."
Deprem bölgesindeki tüm davalar iki ay süreyle ertelendi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile cumhuriyet başsavcılıklarında deprem nedeniyle işlenen suçlara yönelik Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması, bu büroya bakmakla görevli bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.459 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.329 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 605 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar