Gazze’den çok Gazze’ciler

Bazıları, bir asırlık Filistin yarasının faturasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kesmek istiyor. II. Abdülhamid'den bu yana, Filistin'i Erdoğan kadar sahiplenen kaç lider sayabiliriz koca Ortadoğu coğrafyasında?Hele...

Bazıları, bir asırlık Filistin yarasının faturasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kesmek istiyor. II. Abdülhamid'den bu yana, Filistin'i Erdoğan kadar sahiplenen kaç lider sayabiliriz koca Ortadoğu coğrafyasında?
Hele Türkiye halkının hassasiyetlerinin ortalamasını alsak, Erdoğan'ın Filistin davasına katkısı daha da iyi anlaşılmaz mı? Öyleyse hakkaniyetle mevcut durum ne getiriyor bakalım:
Malumunuz, Mart 2013'te, İsrail Başbakanı Netenyahu, Başbakan Erdoğan'ı arayıp Mavi Narmara saldırısından ötürü özür dilemişti. Bu, yani yabancı bir devletten özür dilemek, İsrail tarihindeki bir ilkti.
İsrail bu anlaşmayla ikinci şart olan Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine de tazminat ödemeyi kabul etti. Üçüncü şart ise Gazze'ye ambargonun sona erdirilmesiydi.
Bunda büyük ölçüde başarıya ulaşıldı. Basında çıkan haberlere göre, mutabakat çerçevesinde "Türkiye, Gazze'ye insani yardım dahil sivil amaçlı malzemelerin girişini sağlayacak ve altyapı yatırımlarını gerçekleştirecek.
Gazze halkının kullanımı için konutlar inşa edilecek ve 200 yataklı Türkiye- Filistin Dostluk Hastanesi en kısa zamanda hizmete alınacak." Ayrıca Türkiye, Gazze halkının enerji ihtiyacının karşılanması için enerji santrali inşa edecek.
Yine Gazze halkının içme suyu sorununu çözmek için, deniz suyu arıtma tesisi inşa edilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.179 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.329 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 605 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.757 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar