Feyzioğlu’ndan kritik mesaj

Mayıs 2014'teki Danıştay kuruluş yıldönümü töreniydi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu kürsüde konuşuyordu. Van'daki depremzedelerle alakalı, devlet sanki hiçbir şey...

Mayıs 2014'teki Danıştay kuruluş yıldönümü töreniydi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu kürsüde konuşuyordu. Van'daki depremzedelerle alakalı, devlet sanki hiçbir şey yapmamış gibi haksızlıklarla dolu, biraz da ajitatif bir konuşma yaptı.
Van'da kısa süre içinde 18.000 konut yapan, bunları ev sahiplerine, artanları kura ile kiracılara veren, kurada çıkmayanlara da ev sahibi olmaları için TOKİ kolaylığı sağlayan, deprem sonrası Van'a 5 katrilyonluk destek veren devleti suçlayan sözler sarf etti. Üstelik Danıştay Başkanı 45 dakika süren bir konuşma yapmışken, Feyzioğlu bir saate yakın kürsüde kalmıştı. O dönem Başbakan olan Erdoğan dayanamadı ve tepki gösterdi. Karşılıklı kısa bir atışmadan sonra da salonu terk etti. Erdoğan, o akşam yaptığı başka bir konuşmada eleştiriler içeren Danıştay Başkanı'nın konuşmasını överken Feyzioğlu'na niye tepki gösterdiğini anlattı.
Aradan iki yıl geçti. Bu süreçte Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildi. İki genel seçim atlatıldı. Terör yeniden ve üç koldan ülkemize saldırmaya başladı. En son da FETÖ, 247 canımızı alan bir darbe girişimine imza attı.
Feyzioğlu, dün yine kürsüdeydi. Bu kez Kürsü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, muhatabı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı. Şöyle diyordu Feyzioğlu:
"Cumhurbaşkanımız büyük bir liderlik örneği gösterdi. Açıklamalarınızı duyunca yüreğimiz ferahladı. Zatıaliniz bu darbe girişiminin püskürtülmesinde çok önemli görev yapmıştır. Kalkışmanın taktik hedefi Cumhurbaşkanımız, stratejik hedefi Cumhuriyetimizdir demiştik. Türkiye muhtemel bir iç savaşın eşiğinden dönmüştür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.844 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 225 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar