Çok beklersiniz!

Avrupa Parlamentosu, ezici bir çoğunlukla, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin durdurulması noktasında karar aldı. Evet, gün boyu uzmanların, sanırım sükûnet telkin etmek için nerdeyse bir dua...

Avrupa Parlamentosu, ezici bir çoğunlukla, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin durdurulması noktasında karar aldı. Evet, gün boyu uzmanların, sanırım sükûnet telkin etmek için nerdeyse bir dua gibi defalarca tekrar ettiği üzere, "Kararın hukuki bağlayıcılığı yok" ama netice bundan fazlasını ifade ediyor.
AB Bakanı Ömer Çelik'in 'Karar yok hükmündedir' açıklamasına da katılmıyorum. Bilakis bu karar vardır ve bundan sonra AP nasıl ki AB'ye istikamet telkin ediyorsa, biz de kendi istikametimize karar verirken bu neticeyi göz önünde bulundurmalıyız.
'Hukukî bağlayıcılığı olmayan' kararı alan parlamentodan temsilci, 241 insanımızın öldürülmesinden ancak bir ay sonra ziyaretimize gelmişti.
'Hukukî bağlayıcılığı olmayan' kararı alan parlamentonun, daha önce de 'Muhatabımız Erdoğan değil, Davutoğlu' diyebilen küstah başkanı, darbeden 12 saat sonra "Erdoğan'ı keyfî kararlar almamaya çağırıyoruz" diye 'uyarı' yapmayı kendinde hak görmüştü. Ne ölümüz ne de dirimiz umurlarında değildi.
'Hukukî bağlayıcılığı olmayan' kararı alan parlamentoya üye ülkelerin hepsi, Can Dündar'dan Zekeriya Öz'e, ne kadar milletine ihanet etmiş kişi varsa onlara kapılarını sonuna kadar açmıştı. 'Hukukî bağlayıcılığı olmayan' kararı alan parlamentonun Türkiye temsilcisi Kati Piri, her raporunda başta PKK, ne kadar terör örgütü varsa hepsine sahip çıktı ve tutuklanmış terör örgütü üyelerinin serbest bırakılması çağrısını yaptı.
'Hukukî bağlayıcılığı olmayan' kararı alan parlamentonun koridorlarında PKK rahatça sergi açtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Roma’dan sevgilerimiz ve vergilerimizle... 20 Mayıs 2024 | 1.854 Okunma Nakba 17 Mayıs 2024 | 225 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 111 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar