CHP ve EOKA meselesi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümü için hazırladığı videoda gösterilen resim, günlerdir konuşuluyor. Çünkü videoda "Kıbrıs'ın bağımsızlığı" denirken ekranda...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümü için hazırladığı videoda gösterilen resim, günlerdir konuşuluyor. Çünkü videoda "Kıbrıs'ın bağımsızlığı" denirken ekranda EOKA'cı teröristlerin ele geçirdiği bir Türk bayrağı ile yaptıkları gövde gösterisi yer alıyor.
Video dolaşıma girdikten kısa bir süre sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabına, videodakilerin EOKA'cı teröristler olduğu bilgisi iletildi. Ancak CHP'den bir düzeltme gelmediği gibi Kılıçdaroğlu kanadından, "Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüğünü anlatan bir sahnedir bu" açıklaması geldi. Ardından demirbaş CHP'li olan Sözcü Faik Öztrak, videonun "dört dörtlük olduğunu ve güncelleme ihtiyacı olmadığını" söyledi.
"Bir hata, nasıl içinden çıkılmaz bir soruna dönüştürülür?" sorusunun uygulamalı cevabına CHP'li yazarlar bile isyan etti. Misal Deniz Zeyrek, CHP'nin parti içi yenilenmeyi savunan kanallarından Sözcü TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından paylaşım yapan danışmanına "geri zekâlı" dedi.
Video kurgu ekibinin yaptığı bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.507 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 606 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.760 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar