ASELSAN spekülasyonu ve SPK

Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) tarafından 1975 yılında kurulan savunma sanayii şirketimiz. Son on yılda dünya çapında adını duyuran ve global...

Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) tarafından 1975 yılında kurulan savunma sanayii şirketimiz. Son on yılda dünya çapında adını duyuran ve global ölçekteki savunma sanayii şirketleri arasına ilk 100'den giren kıymetlimiz.

Bloomberg'de bir haber çıkıyor ve başlığında Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir heyetin "olası işbirliği seçenekleri"ni değerlendirmek üzere ASELSAN'ı ziyaret ettiğinden bahsediyor. Haber bu kadar, başlığında ise sadece "işbirliği" kelimesi geçiyor. CHP'li vekiller Ali Mahir Başarır ve Engin Özkoç ile İYİP'li vekil Aytun Çıray'ın başını çektiği, Halk TV ve benzeri yayın organlarının köpürttüğü bir yalanla "ASELSAN satılıyor" diye ortalığı ayağa kaldırdılar.

Oysaki ASELSAN'ın satılması mümkün değil. % 25'i halka arz edilmiş, gerisi TSKGV'ye ait bir şirket söz konusu. Ancak bunu bilmelerine rağmen yalan söylüyorlar. Şimdiye kadar ne ASELSAN ürünlerine ne de başarılarına yer veren bu kötücül zihniyet, bir yalan vesilesiyle ASELSAN'ın kıymetini keşfediyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 116 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.509 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 606 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar