'Şehir Hastaneleri' denilen canavar

Ankara Numune Hastanesi hizmete kapandı. Kurtuluş Savaşı'nda yaralanan askerleri tedavi eden Ankara’nın tek hastanesi idi. 1924 yılında Atatürk’ün önerisi ile "Ankara Numune Hastanesi" adı verilmişti. Başkent'in en eski...

Ankara Numune Hastanesi hizmete kapandı. Kurtuluş Savaşı'nda yaralanan askerleri tedavi eden Ankara’nın tek hastanesi idi. 1924 yılında Atatürk’ün önerisi ile "Ankara Numune Hastanesi" adı verilmişti. Başkent'in en eski sağlık kuruluşuydu. Binlerce yurttaş orada şifa bulmuştu. 
Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, Ulucanlar Ek Poliklinik Binası, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın ve Doğum Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi de kapatılacak.
TV kanallarında Sağlık Bakanlığı’nın “Şehir Hastaneleri” tanıtımını, daha doğrusu reklamını, “zorunlu yayın” olarak izliyorsunuz. 
Bilkent’te kurulan Ankara Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birini oluşturuyor. Ankara Şehir Hastanesi’nin açılışı 14 Mart 2019 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılışta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.
'ŞİFA'DAN ÖNCE RANT
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent’teki açılış töreninde, “Bu benim hayalimdi. Şehir hastaneleri sadece kamunun imkânları ile yapılamazdı” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın “sağlık sisteminde zirve” olarak tanımladığı şehir hastanesi projesi, devleti kiracı haline getiriyor.
OECD'ye göre Avrupa’da sağlık harcamalarında en alt sırada olan Türkiye’de şehir hastaneleri, devlet tarafından çeşitli şirketlere tahsis edilen araziler üzerinde kurulacak. Bu binalar, en az 25 sene süresince kiralanıyor. İnşa edilecek hastanenin planı, inşaatı gerçekleştirecek şirket ile Sağlık Ba...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu! (2) Akşener’in karakutusu 22 Nisan 2024 | 1.379 Okunma ‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu (1) 21 Nisan 2024 | 903 Okunma Mihri Belli 30 Mart 2024 | 326 Okunma 68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 313 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar