Hukuku ve ahlakı olmayan “yeni medya”nın ateşi Türkiye’ye yayma fiili cezasız kalırken…

Ahlakı yok, ölçüsü yok, hukuku yok!

PKK terör örgütünün sınırlarımız içinde en şiddetli eylemlerini yaptığı dönemde sayısını hatırlamadığım kadar “terörle mücadele” toplantısına katıldım. Devletin en tepesinin de katıldığı toplantılarda istihbarattan, askeri bürokrasiye kadar birçok önemli aktörün bilgi ve tecrübesini dinleme fırsatımız oldu.

Bütün toplantılardan çıkardığım sonuç şu olmuştu: Terörün oksijen tüpü medyadır. Terör örgütü bir eylem yapar, fakat medya sayesinde bu bir eylem binlerce eylemin gücüne ulaşır.

Yani, bir terör eylemi medya sayesinde yüzlerce kat çarpan etkisine kavuşuyor.

O zaman “sorumlu yayıncılık” diye kavramsallaştırdığımız bir medya dili gerekiyor.

Peki bu mümkün mü?

Elbette hayır!

AHLAKI VE HUKUKU OLMAYAN “YENİ MEDYA” SORUNU

Çünkü medyanın “haber şehveti”, sorumlu yayıncılığın çok üzerinde. Bununla birlikte artık “medya” üst başlığı altında geleneksel medyanın yanında “yeni medya” olarak nitelendirilen ve ne hukuku ne ahlakı gelişmemiş bir medyadan da söz ediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 551 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 473 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 680 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 401 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar