Türkiye neden hedefte

Türkiye 20 Temmuz Suruç saldırısından bu yana DAEŞ ve PKK başta olmak üzere bir terör konsorsiyumunun hedefinde. Bu süre zarfında DAEŞ de PKK da bomba yüklü araçlarla ve canlı bombalarla sivilleri hedef alan...

Türkiye 20 Temmuz Suruç saldırısından bu yana DAEŞ ve PKK başta olmak üzere bir terör konsorsiyumunun hedefinde. Bu süre zarfında DAEŞ de PKK da bomba yüklü araçlarla ve canlı bombalarla sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. 

Önceki günkü saldırı Rusya ile ilişkilerin normalleşmeye başladığı haberlerinin üstüne geldi.

Bu bir tesadüf mü?

Rusya ile normalleşmede bu noktaya birden bire gelinmediğine ve terör şebekeleri de siyasi gelişmelerden bihaber olmadığına göre bu saldırıda bir “zaman ayarı” olduğunu düşünebiliriz.

Hoş Türkiye için “uzun zamanlı bir terör ayarı”nın yapılmış olduğu da gerçek.

***

Türkiye, Suriye politikasında ABD ile uzun süredir ayrışmış vaziyette. Son gelişmeler, ABD’nin Suriye’de PKK’ya özerk bir iktidar alanı açmak üzere hareket ettiğini gösteriyor. Rusya ise Suriye’nin bütünlüğünden yana davranıyor. Suriye bir ve bütün kalsın ama Esed de gitmesin!

Sorsan Esed’in gitmesi konusunda ABD Türkiye ile hem fikir. Ancak 2013’ten bu yana ABD’nin Suriye’de izlemiş olduğu politika Esed’i de DAEŞ’i de PYD’yi de güçlendirmekten başka işe yaramadı.

Rus uçağının düşürülmesi ise Türkiye’nin Suriye’de elini zayıflattı, hareket kabiliyetini kısıtladı.

Türkiye-Rusya ilişkilerin normalleşmesinin Türkiye’nin faydasına olduğu muhakkak. Bunun, bölge politikasında yumuşak bir değişimin vasatı olabileceği, dolayısıyla PKK, İran ve ABD’nin işine gelmeyeceği de.

Eylemi kimin yaptığı, münasip terör örgütünün hangisi olduğunu gösteriyor sadece. Bir de yönelecek karşı şiddetin adresinin garanti edilmesini. Yapan değil yaptırana bakmak lazım.

Kim yaptı ya da yaptırdı?

Türkiye bir taraftan Doğu ve Güneydoğu illerinde PKK’nın terör saldırıları ile mücadele ediyor öte taraftan batı şehirlerinde sivil hedeflere yönelecek canlı bomba eylemlerine karşı çok yoğun tedbirler alıyor.

Ve tabii terörün nihai amacı olan toplumda tedhiş ve korkunun önüne geçmek için de adeta psikolojik bir mücadele veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar