Türk medyası ABD için ne yapsın?

ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajda sarf ettiği “Darbe girişimi için ABD’yi suçlamayacağım ama halkım bu...

ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajda sarf ettiği “Darbe girişimi için ABD’yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz, onu orada tuttuğunuz sürece kusura bakmayın Türk milletinin bakışı bu şekilde olacak” sözleriyle ilgili soru üzerine “Türk medyasının çoğu üyesi darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı” dedi.
Kirby ne demek istedi? Türk medyası ne yapmalıydı?
“Darbenin arkasında ABD olduğuna yönelik algıyı durdurmak için hiçbir şey yapmayan Türk medyasının çoğu üyesi” dışındakiler kimlerdi? Mesela ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la selfie çektirmek için sıraya giren gazeteciler mi? Onlar bile darbenin arkasında ABD yoktur diyemedi. “ABD Menderes’e de çok yakındı. Ancak NATO için garanti alınca yeni rejimle de anlaştı” gibi ABD’nin kendi çıkarına baktığını telkin eden rasyonelleştirme çabalarına girebildiler sadece.
***
Sahi Türk medyası ne yapmalıydı?
CIA’in istihbarat ve düşünce kuruluşu Stratfor’un internet sitesi, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Marmaris’ten İstanbul’a getiren uçağın rotasını eş zamanlı olarak internet sitesinde paylaşarak darbeciler lehine bir yönlendirme yapmışken bunun hakkında ne düşünmeliydi?“Uçağın rotası açık istihbarat zaten, ne var bunda?” mı demeliydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar