Siz gazeteci öldürmeyi de iyi bilirsiniz...

Tel Aviv-Ben Gurion Havaalanı’nda sivil görünümlü bir erkek ve iki kadın polis tepemize dikilene kadar her şey normalden de iyi ilerliyordu. Hasan Öztürk ve ben polis kontrolünü geçip havalimanının yolcu...

Tel Aviv-Ben Gurion Havaalanı’nda sivil görünümlü bir erkek ve iki kadın polis tepemize dikilene kadar her şey normalden de iyi ilerliyordu. Hasan Öztürk ve ben polis kontrolünü geçip havalimanının yolcu karşılama bölümünde kendimize bir yer bulmuş otururken bir İsrail klasiği olarak arkadaşlarımızın bir kaç saat sorgulanıp bırakılacağını umuyorduk.

Meğer işin rengi başkaymış.

Bizi önlerine katan polisler eşliğinde arkadaşlarımızın tutulduğu odaya vardığımızda bir kısmının sorgusu tamamlanmıştı.

Daha sandalyelere ilişmeden başka bir meymenetsiz  yaklaştı ve pasaportlarımızla birlikte telefonlarımızı ve şifrelerini istedi.

Bizden önce arkadaşlarımızın telefonlarını da aldıklarından onlar ulaşma imkanımız olmamıştı. Böylece iletişim özgürlüğümüz sınırlandığı gibi telefonlarımızda ne var ne yok hepsine erişim imkanına kavuştular.

Sıra sorguya geldiğinde anladık ki telefonlarımızın içinde epey çalışmışlar. Rehber bilgilerinden whatsapp yazışmalarına, son arananlardan internette açtığımız sayfalara kadar güzelce gezinmişler.

Dört  gazeteci ve beş  STK temsilcisi toplam dokuz kişinin sorgusu altı saat sürdü.

Ülke kodlarından hareketle İran, Lübnan bağlantısı yakıştırmaktan tutun da, seyahatten önce kurduğumuz whatsapp grubu üzerinden bize örgüt muamelesi çekmeye kadar bir dizi taciz edici provokatif soru ile karşılaştık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar