Masadakiler ve tezgâhtakiler…

Star Gazetesi Yazarı Halime Gökçe’nin bugünkü (17.02.2022)’’ Masadakiler ve tezgâhtakiler… ‘’ başlıklı yazısı.

Masanın ağırlık dengesi, mönüsü, oturma düzeni vs... Pek çok yönüyle konuşuldu 28 Şubat'a yeniden randevulaşan muhalefet bloku.

Masaya gelecek adisyonun kimin önüne konulacağı da ayrı bir mevzu! Galiba adisyonu hesaba katmadan devam ediyorlar yahut herkes kendi namına da bir hesap tutuyor.

Masanın bilinen amacı herkesin malumu; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek.

Muhalefet için meşru bir çaba, buna kimsenin bir diyeceği olmaz. Mesele bunun nasıl yapmaya çalıştığınız.

2014'teki halk oylamasıyla yapılan ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 2018'de yeni sistemle yapılan ilk seçimde de manzara aynıydı, yani bir ittifak vardı. Sadece masa pozu verilmemişti. Sadece bazı siyasi partiler değil Kandil'den Pensilvanya'ya kadar geniş bir blok, Erdoğan karşısındaki oluşumu demokratik güçlerin ittifakı olarak alkışlamış ve tesir ettikleri kesimleri CHP'nin başını çektiği ittifaka destek vermeye çağırmıştı.

Demem o ki "milat", "siyasette yeni dönem" diyerek PR'ını yaptıkları masa yeni kurulmuş değil. Kapalı kapılar ardında ve hatta başkalarının aklıyla kurulmuş bir masa -siz buna tezgâh da diyebilirsiniz- zaten vardı.

Haklarını yemeyelim o masa sayesinde siyasi bir başarı da elde ettiler. İstanbul ve Ankara seçimleri bu tezgâh sayesinde alındı.

Gelecek ve Deva Partileri'nin intikam hırsı da masaya ayrı bir motivasyon kattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar