Masadakiler ve mönüdekiler…

Star Gazetesi Yazarı Halime Gökçe’nin bugünkü (18.04.2022)''Masadakiler ve mönüdekiler…’’ başlıklı yazısı.

Yeni seçim yasası AK Parti ve MHP'nin oylarıyla Meclis'ten geçti. Yeni yasa ile seçim barajı yüzde 7'ye düştü. Artık oylar ise ittifakın büyük ortağına değil aldıkları oy oranınca tüm partilere dağıtılacak şekilde düzenlendi.

Yasa değişikliğinin ittifaklara olası tesiri hakkında yapılan spekülasyonlar bir yana, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin siyasi partileri ittifaka sevk ettiği, bunun da eskiden olsa esamisi okunmayacak partileri kıymete bindirdiği gerçeği devam ediyor.

Yeni seçim yasasından sonra küçük partilerin güçlerini birleştirip yeni bir ittifak oluşturmaları ihtimalinden söz ediliyor.

6'lı masaya akıl hocalığı yapan siyasi iletişimci İlyas Başsoy'u dinlerlerse Meral ablalarının eteğine tutunup sağda yeni bir ittifak da oluşturabilirler.

Böylece birinci turda daha çok oy toplayıp ikinci turda boylarının ölçüsünü daha büyük alabilirler!

Zaman hızlı geçiyor evet, ama kaç türlü yenilebileceklerinin simülasyonunu yapmaları için kafi miktar vakitleri var.

Düşünün bir kere, "Demokrasi tarihimizde yeni bir dönem, tüm önyargıları kıran yeni bir teamül oluşuyor, siyasi parti liderleri benliklerinden sıyrılıp bir araya gelebiliyorlar, daha ne olsun" denilerek alkışlanan 6'lı masa Niğde gazozu kadar bile heyecan yaratamadı. Bu durumda yan odada yeni bir masa; neden olmasın!

Halk tv gibi Kemalizm pazarlama kanallarını saymıyorum bile, fondaş medya "Masa neden heyecan yaratamadı?" sorusuna cevap aramak zorunda kaldı. Bulmak için masanın altına değil üstüne baksalar yeterdi aslında. Malum masadaki tek heyecan verici unsur, hattızatında onları oraya toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar