Katolik dünyanın Evangelizm-Siyonizm rahatsızlığı

Cumhurbaşkanı'nın iki günlük Vatikan ziyareti, Papa'nın 2014'te Türkiye'ye yaptığı ziyaretin de iadesiydi ama Kudüs konusundaki ortak hassasiyet ve diplomasi trafiği ziyaret tarihini belli ki...

Cumhurbaşkanı'nın iki günlük Vatikan ziyareti, Papa'nın 2014'te Türkiye'ye yaptığı ziyaretin de iadesiydi ama Kudüs konusundaki ortak hassasiyet ve diplomasi trafiği ziyaret tarihini belli ki yakınlaştırdı. 

Celal Bayar'ın 59 yıl önce yaptığı ziyaretten sonra Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk temas olduğunu da ekleyelim. 

Papa Francesco, selefi Benedikt'ten farklı olarak toplumda sevilen biri. "Liberal Papa" diye bahsediliyor kendisinden. Roma sokaklarında dolaşırken duvarlarda grafitisine rastlayabiliyorsunuz. 

Batılılar kutsal saydıkları figürleri, kavramları popülerleştirmeyi hatta sulandırmayı çok seviyorlar, o ayrı... Din hayatın neresinde o ise apayrı bir konu.  

*** 

Ziyaretin öne çıkan başlıkları, Kudüs kararının takipçisi olmak konusundaki irade birliği ve İs

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar