Kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi neden haber olmuyor?

Göç konusu sadece Türkiye'nin sorunu değil, dünyanın sorunu. Pasifik'i geçerek ABD'ye ulaşan uzak Asyalılar, Meksika sınırını aşan Latin Amerikalılar ve geneli dünyanın doğusundan batısına...

Göç konusu sadece Türkiye'nin sorunu değil, dünyanın sorunu. Pasifik'i geçerek ABD'ye ulaşan uzak Asyalılar, Meksika sınırını aşan Latin Amerikalılar ve geneli dünyanın doğusundan batısına yönelen kesintisiz bir göç dalgası var.

Şöyle de söyleyebiliriz, dünyada savaş, açlık, istikrasızlık ve baskının hüküm sürdüğü coğrafyalardan ekonomisi ve demokrasisi gelişmiş ülkelere doğru bir insan akışı var.

Vaktiyle sömürülen insanlar, sömürenlere rahat vermiyor diyen bir post-kolonyal okuma da yapabiliriz tabii. Ya da göçmenlerin ucuz iş gücü olarak kullanıldığı sömürge sonrası bir sömürgeleştirme olduğu da iddia edilebilir bu göç olgusunun.

Hülasa insanoğlu var olduğundan beri göçüyor, yurt tutuyor, sonra yine göçüyor.

Güncel göç olgusuna gelirsek; bunların bir kısmı ''düzenli göç'' dediğimiz, devletlerin belli bir hukuk çerçevesinde kabul ettiği ve mülteci statüsü verdiği göçmenler.

Önemli bir kısmı ise kaçak yollarla sınırları geçerek hedef ülk

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar