İlker Başbuğ'a soralım: Ak Parti ne yapsaydı 15 Temmuz olmazdı?

İlker Başbuğ kendisi bilmiyorsa da FETÖ’nün sözcülerinin o dönem yazıp çizdiklerine bakarak öğrenebilir bu sorunun cevabını; ilerde lazım olursa başka bir röportajda kullanmak üzere...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un belli ki Cumhuriyet gazetesinin çok hoşuna gittiği için manşetine taşıdığı sözlerini bugüne uyarlayalım diye sordum başlıktaki soruyu.

Hani demiş ya, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu.”

Menderes’in Eskişehir gezisinde zaten erken seçim tarihini açıklayacağı ve fakat darbecilerin buna mani oldukları da biliniyor. Başbuğ en azından bunu söyleyebilseydi, “Başbakan’a erken seçim tarihini açıklama imkanı dahi vermediler” diyebilirdi.

Fakat Başbuğ’un ifadesindeki asıl vahim taraf, “Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu” kısmı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 248 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar