FETÖ’nün askerleri DSG’nin bir parçasıymış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ‘güya’ müttefiki olan ülkelere özellikle de ABD’ye “Ya Türkiye ya FETÖ” dedi. 15 Temmuz’dan bu yana tavrını kısmen değiştirmiş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ‘güya’ müttefiki olan ülkelere özellikle de ABD’ye “Ya Türkiye ya FETÖ” dedi. 15 Temmuz’dan bu yana tavrını kısmen değiştirmiş görünse de ABD halen FETÖ liderinin teslim etmek konusunda Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak bir açıklama yapmış değil. 

15 Temmuz akşamı daha Türkiye’de bile kimse ne olup bittiğini anlamamışken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü darbeciler tarafından tutulduktan iki dakika sonra, CIA’e yakınlığı ile bilinen düşünce kuruluşu Stratfor’un twitter adresinden yapılan paylaşımlar, ABD’nin darbe girişiminden sadece haberdar olmadığını darbenin azmettiricisi de olduğunu kanıtlar mahiyetteydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım halkı darbeye karşı sokağa davet etmiş, Cumhurbaşkanı Marmaris’ten İstanbul’a doğru hareket etmişken yani aslında darbe kalkışmasının başarısız olacağı anlaşılmışken Stratfor’un Cumhurbaşkanı’nın uçağının koordinatlarını paylaşması, darbecilere “pes etmeyin arkanızdayız” mesajı vermekten başka bir şey değildi.

CIA’in her şeyi bildiği o saatlerde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını” iddia ederek “Türkiye’nin barış, istikrar ve devamlılık içinde kalacağını umuyorum” dedi.

İçinde darbe kelimesi dahi geçmeyen, yanmaz yapışmaz bir cümle...

ABD, tıpkı Sisi darbesini desteklediği gibi FETÖ darbesini de desteklediğini ilan etmiş oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar