FETÖ sanıkları şov yapıyor, şehit yakınları isyan ediyor

FETÖ darbe sanıklarının mahkemelerdeki şımarık tavırları ve hakimlerin sanıklara yüz veren tutumlarından dolayı 15 Temmuz şehitlerinin yakınları isyan ediyor. Ve tabii ki kamuoyunun davalara...

FETÖ darbe sanıklarının mahkemelerdeki şımarık tavırları ve hakimlerin sanıklara yüz veren tutumlarından dolayı 15 Temmuz şehitlerinin yakınları isyan ediyor. Ve tabii ki kamuoyunun davalara ilgisizliğinden.

Sonuna kadar haklılar. Bu davalar sadece şehit yakınlarının davası değil ki; mahkemelerde yargılananlar Türkiye'ye kastedenler. Yani her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının müşteki olması gereken davalar bunlar.

15 Temmuz gecesi devleti FETÖ'cülerin işgal girişiminden kurtarmak için hep birlikte sokağa çıktık. FETÖ'cülerin tanklarla, F16'larla yaptıkları saldırılara milletçe göğüs gerdik; kimimiz şehit, kimimiz gazi oldu.

Şehit yakınlarının haklı isyanı biraz da buna. 15 Temmuz'un sadece bizim değil Türkiye'nin davası diyorlar.

Saldırı anında insiyaki olarak örgütlü bir topluma dönüşmeyi becerebiliyoruz, bıçak kemiğe dayandığında güç kesiliyoruz ama hukuk mücadelesi verirken, masa başında müzakere ederken, uzun soluklu strateji geliştirirken, algı yönetimi yapmak icap ettiğinde çuvallıyoruz. Tarihimizi okurken edindiğimiz bir ezber var ya hani, "Cenk meydanında kazandıklarımızı masada kaybetmişiz" diye, doğru vallahi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar