Diyarbakır Anneleri'nin bozduğu büyük tezgah

Diyarbakır Anneleri’nin evlat nöbeti 500 günü geçti. 22 Ağustos’ta Hacire annenin başlattığı eylem, çocuğu HDP tarafından PKK’ya gönderilen diğer annelere de cesaret oldu ve 3 Eylül’de...

Diyarbakır Anneleri’nin evlat nöbeti 500 günü geçti. 22 Ağustos’ta Hacire annenin başlattığı eylem, çocuğu HDP tarafından PKK’ya gönderilen diğer annelere de cesaret oldu ve 3 Eylül’de evlat nöbeti böylece başladı.

Hacire annenin açtığı yolda yürüyen yürekli anneler, 514 gündür katil bir örgütün elinden çocuklarını almaya çalışıyor. Kimisi başardı kimisi hala bekliyor. Kimisi evladının öldüğü haberini aldı.

Gidip sorun o annelere, hepsinin hikayesi, her birimizin evinde yaşanan günlük bir rutinle başlamış; kimisi “Okula diye uğurladım ve daha da görmedim” diyor. Kızı kaçırılan bir anne, saçlarını hala ben tarardım diyor. Bir başkası her gün kullandığı ilaçlarını vardı diye dertleniyor.

514 gün oldu, pes etmeden bekliyorlar. Sadece kendi çocukları için değil, çocukları dağa götürülmüş tüm anneler ve çocukları için de nöbet tutuyorlar.

**

Sesleri çıktığınca haykırıyorlar, gidebilec

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar