Demirtaş kimi kullanabileceğini biliyor

"Kurşunlu Camii havadan bombalandı. Sur Mahallesi’ndeki gençlerin uçağı helikopteri yok. Hükümetin uçağı helikopteri var?”  Bu sözler HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’a ait....

"Kurşunlu Camii havadan bombalandı. Sur Mahallesi’ndeki gençlerin uçağı helikopteri yok. Hükümetin uçağı helikopteri var?” 

Bu sözler HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’a ait. Hatırlayalım; kendisi hakkında MLKP’nin gerçekleştirdiği bir canlı bomba eyleminden dolayı açılmış dava söz konusu. Milletvekilliğinin sağladığı dokunulmazlık konforu altında Meclis çatısı altında yalan söyleyebiliyor, üstelik hiç yüzü kızarmadan.

Fatih Paşa Camii, namı diğer Kurşunlu Camii, Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare gibi Diyarbakır’ın dünya mirasında ismi olan nadide eserlerinden biri. YDGH tarafından cephanelik ve karargah olarak kullanıldığından dolayı camide bir süredir ibadet yapılamıyordu.

YDGH’liler Dört Ayaklı Minare’nin ayaklarını tahrip ettiğinde PKK medyası “polis minareyi kurşunladı” yalanını yaymıştı. Bu yüzden “Kurşunlu Camisini devlet helikopterle bombaladı” yalanına şaşırmıyor kimse. Yalanın PKK’nın en güçlü silahı olduğunu biliyor artık Kürt halkı.

Fakat, propaganda makinası işliyor, dindar Kürt halkı üzerinde “devlet ibadethaneleri hedef alıyor” algısı oluşturmaya çalışıyor.  Yine de HDP, 200 bin oy aldığı yerlerde sokağa çıkacak 200 kişiyi zor buluyor.

Bu çok önemli. çünkü PKK, HDP-DTK-DBP marifetiyle toplumu kılcal damarlarına kadar örgütlü hale getirmiş. Sendikalar, dernekler, STK’lar ve belediye hizmetleri üzerinden tam saha baskı uygulayarak kontrol altında tutuyor halkı. İşin içine yoksulluk giriyor, “şehit” diyerek kutsadıkları ölüler giriyor, kiminin dağda kiminin mezarda, kiminin hapiste oğlu-kızı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar