Darbecilik bir CHP okudur

Dünyada eşi benzeri olmayan bir direnişle, NATO-FETÖ darbesini püskürttük

Türkiye'de darbecilik ''CHP zihniyeti'' olarak mimlenmiştir. Ve bu bir algı değil gerçeğin ta kendisidir.

27 Mayıs kanlı darbesine on yıllarca 'ihtilal' demiştir CHP. Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanının idam edildiği bu darbe, topluma ''hürriyet bayramı'' olarak kanıksatılmak istenmiştir.

Kemalist sola ''27 Mayıs darbedir'' dedirtmek hala meseledir.

Sol kesimin ''Özgürlükçü anayasa'' dediği 1961 Anayasası, askeri ve sivil bürokrasi karşısında siyaseti güçsüzleştiren kurumlar teşkil ederek darbelerin mutat hale gelmesine zemin hazırlamıştır.

Halkın iradesini temsil eden siyasetçilerin toplum nezdinde itibarsızlaştırıldığı, ordunun ise başta medya olmak üzere sendikalar, meslek kuruluşları gibi yapıları sevk ve idare ettiği bir düzende darbe yapmak zaten olağanlaşmıştı.

Adnan Menderes'in boynuna yağlı ilmeğin geçirildiği o son kare, Türkiye'de siyaset yapacaklara baştan verilmiş bir mesajdı. Bu sebeple de sırtını halka dayayarak....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar