Azerbaycan’ın son darbesi ve Ermenistan’ın “etnik temizlik” iddiası

Belki Rusya’yla ilgili muhtemel komplikasyonları göz önünde tuttuğu için, belki Zengezur Koridoruyla ilgili pazarlık alanı bırakmak istediği için, belki de bunların her ikisinden ötürü o zaman bitirmedi bu...

Belki Rusya’yla ilgili muhtemel komplikasyonları göz önünde tuttuğu için, belki Zengezur Koridoruyla ilgili pazarlık alanı bırakmak istediği için, belki de bunların her ikisinden ötürü o zaman bitirmedi bu işi.

Şimdi bitirdi; Rusya’nın Ermenistan için maceraya gir(e)meyeceğinin iyice anlaşıldığı ve Ermenistan’ın aymazlığının buna rağmen tavan yaptığı yerde.

Ermenistan’ın Karabağ konusunda bir pazarlık şansı -ağır bir yenilgiye uğradığı 44 Gün Savaşından sonra- hâlâ vardıysa, o şansını kullanmak için yeterince zamanı da vardı.

Üç koca seneyi hoyratça harcadığına yansın şimdi.

Zengezur Koridorunun açılması için üç sene bekleyen Azerbaycan, baktı ki bu gidişle Ermenistan’ın o adımı atacağı yok, ‘Madem öyle, gel böyle’ deyip Karabağ’da tam egemenliği sağlamak için 19 Eylül’de harekât başlattı ve 24 saat içinde Ermeni kuvvetlerine teslim bayrağı çektirtti.

Hiç değilse şimdi külahını önüne koyup düşünsün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.188 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.026 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar