Yunanistan’a doğru bakmak

  Siyasetin ince ayarlarından ziyade Türkiye’den gelecek turizm geliriyle ilgilenen vatandaş, son gelişmelerden memnun. Yunan basını da yeni döneme uyum sağlıyor. Türkiye’ye yönelik düşmanca söylem, yerini...

  Siyasetin ince ayarlarından ziyade Türkiye’den gelecek turizm geliriyle ilgilenen vatandaş, son gelişmelerden memnun.

 Yunan basını da yeni döneme uyum sağlıyor. Türkiye’ye yönelik düşmanca söylem, yerini daha mutedil bir dile bırakıyor.

 Yunan gazeteleri, Türk basının tutumuna dair yaptıkları haberlerde Sabah ve Hürriyet’in kapak haberleri ile benim bir TV kanalında yaptığım konuşmayı referans aldılar. İki ülke arasındaki son gelişmelere dair ismi anılarak referans gösterilen tek Türk gazeteci olmak benim açımdan memnuniyet verici.

 İşimizi düzgün yaptığımız için böbürlenecek değiliz, bu zaten bizim görevimiz. Olayı aktarma sebebim, genç meslektaşlarıma bir mesaj vermek.

 2021-2022 döneminde Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde gerilim zirveye tırmandığında gazeteci gibi değil de savaş pilotu gibi konuşan, “Yunan adalarına tatile gitmek vatan ihanettir” diyecek kadar ileri giden meslektaşlarımız olmuştu. O arkadaşlarımız şimdi yüz seksen derece döndüler, Yunanistan’a ve Miçotakis’e övgüler düzüyorlar.

 Biz ise o dönemde soğukkanlılığı ve objektifliği elden bırakmadan yorumlar yapmıştık. Bugün de olaylara aynı perspektiften bakıyoruz, aynı şeyleri söylüyoruz: Türkiye ve Yunanistan iki komşu devlet, kavga etme lüksleri yok. Ancak Yunanistan’daki ABD varlığı, iki ülke arasında çatışma yaratacak provokasyonlara zemin hazırlıyor. Kalıcı Türk-Yunan dostluğunun yolu ABD ve Fransa’nın Adalar Denizini terk etmesinden geçiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 93 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.435 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar