Yabancı devlet memuru Türkler

Hafta başındaki köşe yazım bazılarını yerinden hoplatmış. “MHP’yi savunmaya Gaffar Yakınca koşup geldi” diye zeka düzeylerine yakışır manşetler atıyorlar.Birincisi MHP’nin benim...

Hafta başındaki köşe yazım bazılarını yerinden hoplatmış. “MHP’yi savunmaya Gaffar Yakınca koşup geldi” diye zeka düzeylerine yakışır manşetler atıyorlar.

Birincisi MHP’nin benim savunmama ihtiyacı yok. İkincisi ben gazeteciyim, sadece hak ve adaleti savunurum. Bir de tabii mesleğimin onurunu.

Zaten yazının da asıl konusu MHP değil gazetecilik mesleği idi. Yabancı bir devletten maaşa bağlanmış adam ortalıkta gazeteciyim diye gezecek, elinde delil olmadan ispat olmadan kaynak olmadan, af buyurun mabadından sallayarak öteye beriye iftira atacak biz de “aferin” diyeceğiz öyle mi?

Hadi be oradan! Siz gazeteci iseniz biz neyiz? Müsaade edin de azıcık kendi haysiyetimizi koruma hakkımız olsun. Haysiyet kelimesinin anlamını biliyorsanız tabi!

X hesabımdan insanlara sordum, “Yabancı bir devletten maaş/ücret alarak teyit edilmemiş haberler üretip/yayan bir kişiye sizce ne denir” diye. Ankete katılan binlerce kişi, ezici bir çoğunlukla (%95 oranında) “yabancı devlet memuru” demiş. Ben ankette sadece iki seçecek sunmuştum (diğeri “gazeteci” idi); seçenekleri yeterli görmeyip anketin altına yabancı ajan, maşa hatta daha ağır ifadeler yazanlar da olmuş.

Zannediliyor ki konu sadece Almanların maaşa bağlayarak MHP’ye saldırttığı bir kişidir. Sabah akşam Youtube kanallarından Türkiye’ye nefret kusan onlarcası var. Hepsi de mamalarını Avrupa’dan Amerika’dan alıyor. Ve konu sanıldığı kadar basit bir konu da değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 40 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.434 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar